Καρότα με σως ταχίνι
12 μεγάλα καρότα |
3 κουταλιές της σούπας ταχίνι |
½ ποτήρι νερό |
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο |
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου |
1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας |
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι |
½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι |
χυμό από ένα φρέσκο λεμόνι |
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Κόψτε τις κορυφές από τα καρότα, πλύνετε και τοποθετήστε σε ένα φύλλο ψησίματος.
Περιχύνουμε λιωμένο λάδι καρύδας επάνω στα καρότα και ανακατεύετε με τα χέρια σας. Προσθέστε φρέσκο μαύρο πιπέρι, εξόρμηση της κανέλας, και το θαλασσινό αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού.
Σε ένα μικρό μπολ συνδυάζουν το ταχίνι, το σιρόπι σφενδάμου, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, και το νερό μέχρι παχύ και κρεμώδες.
Περιχύνετε τα καρότα και σερβίρετε.