Ορθή/ Ασφαλής χρήση καπακιών super spread Όλυμπος

Η Αφοί Παπαγιάννη Α.Ε. με γνώμονα την παροχή ποιοτικών και κυρίως ασφαλών προϊόντων, προβαίνει στην παρούσα ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού.

Η εταιρεία στο πλαίσιο της οικολογικής της συνείδησης υιοθετεί καλές διεθνείς περιβαλλοντικές πρακτικές. Βάσει αυτών προσπαθεί να βελτιώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα μειώνοντας το πλαστικό σε όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευασίες.

Στηριζόμενοι λοιπόν στην εμπειρία του χρόνιου προμηθευτή μας, προβήκαμε σε αλλαγή του πώματος με νέο, ελαφρύτερο και κατ’ επέκταση πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Ωστόσο, η μείωση του πλαστικού στο καπάκι επηρέασε δυσμενώς το σπείρωμα εντός αυτού, μειώνοντάς την ανθεκτικότητα του.

Έχοντας, ως πρώτιστο μέλημα την διατήρηση του υψηλού επιπέδου ασφάλειας τροφίμων, που τηρεί η εταιρεία μας, σας ενημερώσουμε ότι εμφανίστηκε αστοχία σε καπάκια συσκευασίας προϊόντων super spread ΟΛΥΜΠΟΣ, βάσει της οποίας δύναται να εντοπιστούν «τρίμματα» πλαστικού, προερχόμενα από το καπάκι, μετά από επαναλαμβανόμενες, βίαιες κινήσεις ανοίγματος-κλεισίματος της συσκευασίας.

Να επισημάνουμε ότι η συγκεκριμένη αστοχία δύναται να εμφανιστεί μόνο σε συσκευασίες προϊόντων super spread και αφορά συγκεκριμένες παρτίδες. Η δε εμφάνιση του προβλήματος έχει μεταβαλλόμενη συχνότητα καθώς σε ορισμένες συσκευασίες δεν υφίσταται πρόβλημα, ενώ σε άλλες γίνεται ορατό μετά από επαναλαμβανόμενες, βίαιες κινήσεις ανοίγματος- κλεισίματος.

Εν κατακλείδι, προς αποφυγή οποιασδήποτε, έστω ελάχιστης πιθανότητας, εμφάνισης προβλήματος, καλούμε όλους τους καταναλωτές που προμηθεύτηκαν ή θα προμηθευτούν κάποιο από τα κάτωθι προϊόντα με ημερομηνίες διατηρησιμότητας μεταξύ 10/04/2025 και 15/09/2025, να πράξουν ως ακολούθως:

  • Αποφύγετε τις βίαιες κινήσεις ανοίγματος- κλεισίματος της συσκευασίας. Εναλλακτικά, προβείτε σε απαλές κινήσεις περιστρέφοντας το πώμα αριστερόστροφα ή/και δεξιόστροφα αντιστοίχως χωρίς περιττή άσκηση πίεσης αυτού επί του λαιμού του βάζου.
  • Μην απομακρύνετε εντελώς το προστατευτικό αλουμινόφυλλο μετά το πρώτο άνοιγμα. Εναλλακτικά, απομακρύνετε μέρος αυτού, αποκολλώντας το από το στόμιο του βάζου, καταναλώστε όσο προϊόν επιθυμείτε, επανατοποθετείστε το αλουμινόφυλλο και στη συνέχεια κλείστε το βάζο με τον τρόπο που αναφέρεται παραπάνω.

Προϊόντα με διατηρησιμότητα εκατέρωθεν (πριν και μετά) του προαναφερθέντος διαστήματος, δεν φέρουν αστοχία στο καπάκι και μπορούν να διαχειριστούν ως είθισται.

Κατάλογος προϊόντων:

SUPERSPREAD ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ 12X350 ΓΡ. ΟΛΥΜΠΟΣ
SUPERSPREAD ΜΠΙΣΚΟΤΟ & ΤΑΧΙΝΙ 12Χ350 ΓΡ. ΟΛΥΜΠΟΣ
SUPERSPREAD ΠΡΑΛΙΝΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ 12Χ350 ΓΡ. ΟΛΥΜΠΟΣ
SUPERSPREAD ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛ.12X350 ΓΡ. ΟΛΥΜΠΟΣ
SUPERSPREAD ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ CRUNCHY12X350 ΓΡ. ΟΛΥΜΠΟΣ

Για περαιτέρω διευκρινήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας στα τηλέφωνα +302410571441 / +306936046600 (κα. Δημάνη/ κα. Μποταΐτη) ή μέσω email στη διεύθυνση info@papayiannibros.gr.

Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ.

Ταχίνι Ολικής Άλεσης με Β-γλυκάνη!

Έχει αποδειχθεί ότι η β-γλυκάνη βρώμης μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης συνιστούν παράγοντα κινδύνου για την εκδήλωση της στεφανιαίας νόσου. Κάθε μερίδα 30g Ταχίνι με β-γλυκάνη Όλυμπος παρέχει 1g β-γλυκάνης. Τα ευεργετικά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την ημερήσια πρόσληψη 3g β-γλυκάνης από βρώμη, σε συνδυασμό με μια ποικίλη, ισορροπημένη διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

b-glikani-small

Ένα βαζάκι γεμάτο απόλαυση!

Το ταχίνι είναι μια ολοκληρωμένη και ισορροπημένη τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Είναι το superfood που δίνει κάθε στιγμή στον οργανισμό σας τη δύναμη και την ενέργεια που αναζητά, σε ένα βαζάκι γεμάτο απόλαυση.

TAHINI_FYSIKO

Καρότα με σως ταχίνι

12 μεγάλα καρότα

3 κουταλιές της σούπας ταχίνι

½ ποτήρι νερό

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου

1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι

χυμό από ένα φρέσκο ​​λεμόνι

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Κόψτε τις κορυφές από τα καρότα, πλύνετε και τοποθετήστε σε ένα φύλλο ψησίματος.

Περιχύνουμε λιωμένο λάδι καρύδας επάνω στα καρότα και ανακατεύετε με τα χέρια σας. Προσθέστε φρέσκο ​​μαύρο πιπέρι, εξόρμηση της κανέλας, και το θαλασσινό αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού.

Σε ένα μικρό μπολ συνδυάζουν το ταχίνι, το σιρόπι σφενδάμου, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, και το νερό μέχρι παχύ και κρεμώδες.

Περιχύνετε τα καρότα και σερβίρετε.

Χούμους

1 κούπα ξερά ρεβίθια μουλιασμένα και βρασμένα
1 κουταλιά ταχίνι
1  λιωμένη σκελίδες σκόρδο
Χυμο από 1 φρέσκο λεμόνι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
½  κουταλάκι κοπανισμένο κύμινο
½  κουταλάκι πιπέρι καγιέν
λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Αφήστε τα ρεβίθια  να μουλιάσουν σε χλιαρό νερό, ελαφρά αλατισμένο, για 8 ώρες. Βράστε τα ώσπου να μαλακώσουν. Η ώρα που απαιτείται εξαρτάται από το μέγεθος και την ποιότητα τους.

Λιώστε τα ρεβίθια καλά στο μούλτι με λίγο νερό για να δημιουργηθεί μία παχύρρευστη κρέμα.

Βάλτε σε μπολ την κρέμα, το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το σκόρδο, το λάδι, το κύμινο, το καγιέν, και το πιπέρι.

Δουλεύουμε το μίγμα με το σύρμα των αυγών μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Αν το μείγμα είναι πολύ πηκτό, προσθέστε αργά λίγο ακόμα νερό. Το μείγμα πρέπει να έχει την όψη αλοιφής. Τέλος προσθέστε το μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.

Φυλάξτε το στο ψυγείο λίγες ώρες πριν από το σερβίρισμα.

Περιχύνουμε το χούμους με λίγο ωμό ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού ή πιπέρι καγιέν.

Baba Ganoush

1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιές σούπας ταχίνι
2 κουταλιές σούπας λεμόνι
αλάτι (μια πρέζα)

Αφήστε να καεί η φλούδα της μελιτζάνας στο ψήσιμο για να αποκτήσει καπνιστή γεύση. Αφήστε να κρυώσει εντελώς και μετά ξεφλουδίστε. Κόψτε την πάνω σε ξύλο κοπής σε κομμάτια (για να μην μείνουν οι ίνες ολόκληρες).

Συνεχίστε την εργασία σε ένα μεγάλο γουδί. Δίνει πιο καλή υφή στην σαλάτα από το μπλέντερ. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάζετε κάθε τόσο τη γεύση, για να είστε σίγουροι πόσο  ακόμα να προσθέσετε από κάποιο συστατικό.

Ρίξτε τη μελιτζάνα στο γουδί. Προσθέστε το σκόρδο. Συνθλίψτε και ανακατέψτε. Προσθέστε το λεμόνι, το ταχίνι και δουλέψτε καλά να ενωθούν τα υλικά και να γίνει κρεμώδης. Προσθέστε το αλάτι.

Σερβίρετε σε ρηχό πιάτο, αφήνοντας λακουβίτσες στην επιφάνεια όπου θα ρίξετε το ελαιόλαδο. Στολίζετε με όποια υλικά σας αρέσουν. Συνοδεύστε με ψημένες πίτες, ή μπαστουνάκια λαχανικών ή σερβίρετε δίπλα σε σουβλάκια ή άλλο ψητό κρέας.

Made in Grafix